FöreläsningarBjörnjakt

Jag håller föredrag som innehåller det mesta som finns att säga om björnjakt med hund. Föreläsningarna omfattar allt från skott mot björn i olika situationer till val av hundtyp. Med i runda tal sjuttio björnar skjutna under jakt och eftersök har jag stor erfarenhet av det som krävs av en björnjägare.

Lodjursjakt

Under cirka sjutton år som energiskt kringresande lodjursjägare har jag hunnit vara med på ett stort antal fällningar, och jakterna har tagit mig till en rad olika platser från Uppsalaslätten till Norges fjällbranter. Det finns med andra ord  mycket att berätta om mina erfarenheter gällande tillvägagångssätt och val av hundmaterial för en framgångsrik lodjursjakt med hund.

Rävjakt

Den oerhört spännande jakten efter räv med stövare och terrier har varit mitt största intresse under de dryga trettio år jag jagat med hundar. Mina heltäckande föredrag behandlar bland annat hundval och vad som krävs för att man ska lyckas med sin rävjakt, både som nybörjare och som mer erfaren jägare. Jag håller även kurser där vi  avhandlar själva föredraget på kvällen och går ut tillsammans nästa morgon för att jaga räv, antingen med mina hundar eller med kursdeltagarnas. Ett intressant och givande sätt att förena teori och praktik!

Mårdjakt

Här håller jag föredrag om mårdjakt med hund. Jag försöker på ett så pedagogiskt och givande sätt som möjligt berätta hur de flesta mårdjakter brukar gå till och vad man bör tänka på för att lyckas med denna utmanande, men för småviltet ack så välbehövliga jaktform.

Minkjakt

Jag håller föredrag om minkjakt med hund. Här bygger jag föreläsningarna på mina egna praktiska erfarenheter om framgångsrika tillvägagångssätt för att lyckas med minkjakten. Extra fokus läggs vid säkerhet och utplaceringen av passkyttar, då jakten ofta sker i biotoper med hög risk rikoschettrisk.

Vargjakt

Med mina gedigna erfarenheter av jakt med lapptyg, hundjakt och tryckjakt efter varg så finns det mycket att berätta om hur man bör gå tillväga för att lyckas när det kommer till vargjakten. Jag har varit med på såväl licensjakter som ett stort antal skyddsjakter, både med spårsnö och långt mer utmanande barmarksförhållanden.

Samtliga föredrag innehåller stillbilder och videoklipp för att pedagogiskt redogöra för olika situationer och händelser samt hur de kan hanteras.

För mer information kontakta: rasmus@bearplay.se